Huurprofielen is prominent sponsor van Zwerfhonden “Vast Goed”

Huurprofielen sponsort het project Zwerfhonden “Vast Goed”. In december 2018 is Stichting Le Woef gestart met dit project. Doelstelling van Zwerfhonden “Vast Goed” is om 500 hondenhokken te laten bouwen voor de zwerfhonden in Roemenië. De straathonden in Roemenië moeten, zeker in de winter in barre omstandigheden zien te overleven. Temperaturen als -20 Celcius zijn daar geen uitzondering.
Huurprofielen heeft zich aan deze fundraising gekoppeld, omdat Huurprofielen het belangrijk vindt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en gezamenlijk met andere bedrijven een maatschappelijk probleem willen aanpakken. Met Zwerfhonden “Vast Goed” wordt een leuke link gelegd naar de vastgoed verhuur van Huurprofielen.

Voor ons is December een warme maand vol gezelligheid, liefde en feestdagen, maar voor de zwerfhonden in Roemenië betekent de winter; temperaturen onder de min twintig graden, geen eten, geen arme slaapplek etc. Dit was voor Stichting Le woef een reden om in 2015 een hokkenproject op te zetten, om zo de honden te helpen overwinteren.

Wanneer een hond in Roemenië wordt gevangen, door zogenaamde ‘hondenvangers’, komt deze terecht in een gemeente  asiel. Wanneer een hond hier binnen 2 weken niet wordt ”geadopteerd’, dan wordt deze afgemaakt (vaak verdronken). Een afgrijselijke dood. Er zijn ook gemeente asielen die de honden niet afmaken, maar deze raken binnen no-time overbevolkt. We hebben het dan over gemeente asielen met duizenden honden (Bacau 3.500). Stichting Le Woef werkt samen met een aantal private asielen. Zij halen de honden van de straat en uit de dodingstations en verzorgen ze dan. Ook in dit soort asielen zitten vaak meer dan 50 honden en die moeten worden verzorgd door 2 tot 3 mensen. En dit zijn de asielen waar Stichting Le Woef zich voor inzet. Door projecten als Zwerfhonden “Vast Goed” wordt er geld ingezameld om de leefomstandigheden in deze asielen te verbeteren. Daarnaast organiseren ze bijna wekelijks een transport vanuit Roemenië naar Nederland om honden te herplaatsen. Zo worden er jaarlijks honderden honden gered van een verschrikkelijke dood in een dodingsstation.

De hokken van Zwerfhonden “Vast Goed” worden ter plekke in Roemenië gebouwd en naast de publiciteit die de sponsor in Nederland en op het internet terug krijgt voor zijn deelname, worden de promoborden ook in de asielen in Roemenië opgehangen.

Huurprofielen helpt mensen met het vinden van een huurwoning

Huurprofielen bestaat sinds 2009 en helpt mensen met de zoektocht naar een huurwoning. Verhuur van vastgoed, zeg maar. De organisatie onderscheidt zich van anderen, doordat oud woningaanbod, dat al lang op het internet rondzwerft, niet wordt meegenomen in de resultaten. Alleen als een verhuurder de woningzoekende daadwerkelijk uitnodigt, wordt deze gekoppeld aan de potentiële huurder. Hierdoor wordt bij de woningzoekende de frustratie weggenomen dat ze steeds te horen krijgen ‘deze woning is al verhuurd’, wanneer ze contact opnemen met de verhuurder en de verhuurder krijgt geen mensen op de stoep die niet passen in het profiel dat hij voor ogen had.

Huurprofielen is te vergelijken met een dating website voor vastgoed, waarbij woningzoekende en verhuurder op elkaar worden afgestemd op basis van profielgegevens en de zoekopdracht van de woningzoekende.