Vrijeverhuur sponsort Zwerfhonden VastGoed

Zwerfhonden “Vast Goed” is slechts 1 van de goede doelen waar Vrijeverhuur zich voor in zet. Zwerfhonden “Vast Goed” richt zich op het verschaffen van hondenhuizen voor zwerfhonden in Roemenië. Sinds 2016 heeft de overheid daar het beleid dat iedere zwerfhond die wordt gevangen op straat in het asiel wordt gezet en 2 weken de tijd krijgt om te worden ‘geadopteerd’. Aangezien geen enkele Roemeen een hond uit een asiel ophaalt, om het simpele feit dat je er op iedere hoek van de straat er wel 1 kunt uitzoeken, worden ze zo goed als allemaal afgemaakt.

Stichting Le Woef zet zich sinds 2016 in voor betere leefomstandigheden in verschillende asielen in Roemenië. Enerzijds door honden te herplaatsen van uit de asielen in Roemenië, naar adoptiegezinnen in Nederland en anderzijds door fundraising zoals het hokken project Zwerfhonden “Vast Goed”. Ze richten zich hierbij op de vastgoed markt, met onder andere het motto “Wanneer u ons helpt, komt het vast goed”.

De honden in Roemenië gaan jaarlijks door een barre winter, met minimum temperaturen die snel aflopen naar de -20 graden Celcius. De beheerders van de asielen hebben hun hart op de goede plaats, maar de portemonnee is leeg. Er is simpelweg geen geld om de omstandigheden te verbeteren en de honden hebben al mazzel als ze onder een afdak kunnen liggen, maar nog steeds op meters opgewaaide sneeuw.

Vrijeverhuur wil maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Vrijeverhuur beweegt zich in de vastgoed verhuurmarkt en is daar een prominente speler. Woningzoekenden kunnen middels een zoekopdracht laten zoeken naar een huurwoning en verhuurders kunnen hun selecteren op basis van hun profiel. De vastgoed markt is niet alleen aan de koop- en verkoop kant enorm in beweging. Huurprijzen rijzen ook de pan uit en de vraag en het aanbod is absoluut niet meer in balans. Vrijeverhuur is 1 van de eerste partijen die verhuurders laat zoeken naar woningzoekenden. Dat lijkt ‘de wereld op z’n kop’, maar in de praktijk leidt dit tot een win-win situatie, zowel voor de woningzoekende als voor de verhuurder.